torsdag, maj 11, 2006

E3

E3 är stort och maffigt. Det tog lång tid innan vi hittade vår monter för att den hall vi står i inte används under siggraph. Intressant nog är det det en rejält mycket mer livad och ytlig mässa än GDC och SIGGRAPH, mer booth babes, mer företag med enorma montrar och bizarra tilltag. Blir väl så om man skall tilltala folk med mycket pengar snarare än tekniker. Det knasigaste påfundet jag sett hittils är ett spel som heter Age of Conan som är någon slags MMORPG i Conan-miljö (kan tänka mig att en och annan kalifornier ser "Age of Conan" som något helt annat). De hade en monter där man kunde fotografera sig på en tron med två barbar-babes som stod och poserade bredvid. Förslagsvis bär man det uppblåsbara svärd man kan få i montern när man sitter i tronen. Även Tecmo hade ett liknande påfund. De har byggt en monter som är en strand där de säljer in DOA Extreme Beach Volleyball. Även där kunde man fotografera sig med booth babes, i detta fallet "the DOA girls". Tyvärr visade det sig vara något som påminner om formel 1-babes, snarare än några DOA-fighters. Nintendo verkar ställt in allt, de hade typ 4 timmars kö för att få möjlighet att leka med deras wii, men det sägs att det är värt besväret.
Vår monter funkar ganska bra. De utvecklare som är där verkar bli glada av att se en monter de kör maya i istället för spel eller tävlingar.
När vi åkte hem från mässan köpte vi drive in-käk och Rasmus testade mustangen lite. En polis körde upp bredvid oss och informerade att om vi spann loss en gång till så skulle han skriva ut en "big ass ticket". Rasmus kommentar till det hela var att han blev "arrested for being black on a saturday night". Det kändes som en bra analys om man bortser från att han inte blev arresterad, han är inte svart och det var inte lördag kväll.
På kvällen var vi på en skybar på Mondrian Hotel uppe i Hollywood. Något arrangemang av nordiska spelutvecklarbranchen. Det var ett ställe av guds nåde, fri leech på spriten hade de också, surt att det är mässa tre dagar och man skall vara reprentativ. De hade någon konstig performance art med folk som var klädda i kläder av franskt 1800-talssnitt moddat med bland annat elektronikskrot insytt i dem. När vi pratade med en av deltagarna i showen verkade det som att hjärnan bakom det helas största merit var att hon var fransk. Det var en rolig show i alla fall.onsdag, maj 03, 2006

Fler bilder

Tack till Calle som skänkt dagens två bilder.