onsdag, januari 31, 2007

Dagens fotosamling

En förvirrande skylt samt resterna av en "Breakfast of Champions" vi hittade vid järntorget.


Grafikkortslådorna växer

Köpte ett monstergrafikkort till jobbet igår och konstaterade att lådorna till grafikkort bara blir större och större. Detta hade en låda som var i storleksordningen en och en halv moderkortslåda.
Jag vet inte hur vi skall få hem grejerna i framtiden om utvecklingen fortsätter i detta rasande tempo.

tisdag, januari 16, 2007

DN förklarar läget

DN har uttalat sig om "röstkaoset" som sägs ha snuvat tre kronor på Jerringpriset.
Frågan är vad de andra 45 procenten är för något. En sak är säker, de gillar häcklöpning bättre än hockey.

måndag, januari 15, 2007

Hyckleri, glashus och annat spännande

Det verkar som den gode Timbaland har blivit tagen med byxorna nere efter att stulit musik av en finsk demomusiker (kolla denna och denna länken om du vill ha lite mer info).
I vilket fall som helst har jag hört massor av folk som ena dagen warezar både det ena och det andra och tycker copyright är omoraliskt och bör motarbetas på alla sätt helt plötsligt bli upprörda över detta hemska fall av musikstöld. Jag vet inte riktigt hur jag skall förhålla mig till det hela. Det känns som att det finns en Robin Hood-sida av det hela. Det blir mycket smutsigare när en stenrik musikproducent stjäl gratisgrejer, sätter sitt namn på dem och gör pengar på det än när studenter warezar saker som de annars inte haft råd att köpa. Men man kanske bör tänka igenom hur man ser på copyright innan man blir allt för upprörd. (Notera att detta inte på något sätt innefattar killen som gjort musiken, jag varken känner honom eller vet hur han ser på warez).

tisdag, januari 09, 2007

Sweclockers igen

Köpte en minneskortsläsare igår. Den såg harmlös ut, det enda som antydde att den skulle lysa på ett obehagligt vis var att det stod på asken att det fanns en diod som skulle lysa när man kopplade in den. Till min förfäran visade det sig att en cirkel med en diameter på nästan en halv decimeter började toklysa blått när man kopplade in den.
Jag fattar verkligen inte vad folk gillar med blå lampor.