lördag, mars 31, 2007

Och årets nobelpris i schemaläggning...

...går till svenska fotbollsförbundet (eller vem sjutton det nu är som lägger spelscheman) för:
2007-04-30 17:00 IFK Göteborg - Halmstads BK

tisdag, mars 20, 2007

Ordspråk gone wrong

Jag fick lära mig att ordspråket "Ont krut förgås inte så lätt" var en felöversättning från tyska "Unkraut vergeht nicht", där unkraut betyder ogräs. Det hela känns väldigt rimligt eftersom krut, oavsett ondhet, är ganska lätt att förstöra eller göra harmlöst.
Efter senaste resan till LA är jag inne på att ordspråket "Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder" är ett missförstånd också. Vi vet alla att det finns dåligt väder.
Det sades att vädret skulle vara dåligt en dag när vi var i LA. Det var bara 25 grader varmt, och vi var tvugna att ha långärmade tröjor på oss i caben för att inte vi skulle frysa. Det var nog helt enkelt en vis pueblo-indian (eller vad det nu är för sort som bodde i LA-trakterna) som kläckte ur sig det någon gång och sedan har det spridit sig via conquistadorer, segelbåtar och cafeer till sverige där det är helt ovidkommande och rent dumt.
Så låt oss nu en gång för alla omformulera ordspråket till "Det finns riktigt pissväder, men för alla andra väder kan man hitta lämpliga kläder".

måndag, mars 12, 2007

Californien från solsidan

Har rest från San Francisco till Los Angeles under helgen. Det blev en riktig awesome-tur i en öppen ford mustang längs highway 1.
På lördagen landade vi i Carmel efter att ha gjort the 17 mile drive och tittat på Pebble Beach-golfbanan. Jag var lite tveksam till Carmel först, men när vi drog ner till stan var första affären vi hittade en Tommy Bahama-brandstore med en föreståndare som skulle kunna vara Tommy själv. Jag fick lugna mig lite och kom därifrån med enbart 2 skivor med island lifestyle-musik.
Vi var också nere vid stranden som var allmänt trevlig och tittade till Clintans restaurang. På vägen hem hittade vi vad som visade sig vara stans enda dedikerade bar. Det var ett märkligt ställe där folk dessutom rökte inomhus. Det var tillåtet eftersom ägaren var den enda som jobbade där och det på något vis räknades som hans hem snarare än en arbetsplats. Han var dessutom rejält otrevlig mot sina kunder, men det kan man kanske kosta på sig om man serverar så spritiga drinkar som han gjorde.
På söndagen fortsatte vi söderut längs kusten. Det var en helt magisk sträcka, när man trodde man sett allt som fanns att se vad det gällde natur och vyer så dök det upp en hel strand full av sjöelefanter och sälar.
Fattar inte riktigt hur djur som är så sävliga och klumpiga på land kan ha undvikit att ha blivit utrotade. Hade jag varit indian hade jag minsann ätit sjöelefant varenda kväll. Kul att de lät bli i alla fall för det var fridfulla djur och de verkade ha en ganska avslappnad och trevlig tillvaro.

Detta inlägget skrivs från vårat oansenliga hotell i korsningen mellan La Cienega och Sunset boulevard i West Hollywood.
Livet kan vara tungt ibland.