tisdag, januari 24, 2006

Apple överträffar sig själva

I runt en veckas tid har jag till och från försökt få vår macversion att bygga, men det har inte fungerat pga konstiga länkfel. Jag försökte med gamla versioner av källkoden, experimenterande med gcc-versioner och liknande men det har inte givit framgångsrika resultat.
Idag hittade jag lösningen och det är inte helt utan skadeglädje jag säger att Apple verkligen klantat sig.
Det var en uppgradering av quicktime från version 7.0.3 till 7.0.4 som installerats, vilket helt plötsligt fick vårt program att sluta länka. Intressant nog länkar vi inte in quicktime alls i våra grejer, det var tydligen stl-biblioteket som patchades sönder i den uppgraderingen.
Tidigare har jag irriterat mig på att vårt program inte fungerar på 10.3 om man bygger det under 10.4, men detta har ju en helt annan magnitud.
Hur svårt kan det vara egentligen? Windows är ju binärkompatibelt sen jag vet inte när och det har aldrig varit några större skillnader om man kompilerat på xp, 2k eller windows 98.
Det känns lite kaxigt att kalla sig världens mest avancerade operativsystem om man inte kan hantera detta. Sen kanske detta inte riktigt ligger på operativsystemsnivå om man skall vara petig, men det är rejält uselt ändå.

söndag, januari 22, 2006

Kanarieöarna

En kompis lade fram idén att åka till Kanarieöarna och jag synade honom. Nu sitter jag här med biljetter till Gran Canaria. Åker på onsdag. Förhoppningsvis förvandlas min blogg till något liknande Bengt Johanssons resedagbok inom kort. Svårt att uttrycka den halländska dialekten via text, men jag skall göra mitt bästa.