tisdag, januari 09, 2007

Sweclockers igen

Köpte en minneskortsläsare igår. Den såg harmlös ut, det enda som antydde att den skulle lysa på ett obehagligt vis var att det stod på asken att det fanns en diod som skulle lysa när man kopplade in den. Till min förfäran visade det sig att en cirkel med en diameter på nästan en halv decimeter började toklysa blått när man kopplade in den.
Jag fattar verkligen inte vad folk gillar med blå lampor.

4 kommentarer:

Unknown sa...

Den där lyser ännu värre än min mus, vilken brukar hålla mig vaken ibland. Vi skall inte försöka förstå vad de blå lamporna handlar om över en bit mat snart?

Joel sa...

Jag hittade en blå lysdiod i mitt datorchassi. Den blev inte långlivad, kan jag säga...

Har du inte små skruvmejslar och en avbitare hemma?

laserdavid sa...

Det är ju ett sätt att angripa det hela på, men jag tycker den som tillverkat varan ändå har kommit undan. Jag hade nog föredragit röda varningstrianglar med texten "OBS denna produkt har hemska blåa dioder som lyser bara du ansluter din apparat" så man som konsument kan bojkotta företag som sysslar med denna typen av dumheter.
Kanske är dags att klä på sig en orange väst och ställa sig på mediamarkt och informera alla som tänkt handla där om att man satt produkter med blå dioder i blokad och att om ni köper dem går det ut över alla som inte har blå dioder i sina varor.

Anonym sa...

En något gammal bild men ett tips:
http://skrutt.salza.se:10080/~stefan/tejp.jpg
Alternativt kan du skaffa lite röda dioder och få det lite grannare.