söndag, februari 14, 2010

Macworld

Var och tittade till Macworld expon idag. Inte helt imponerad av mässan måste jag säga. Kändes lite irriterande att relevanta leverantörer av Apple-relaterade produkter som Apple och Adobe inte var representerade.

De bästa sakerna jag hittade var:
  • Actymacs program Dutywatch. När man installerat det ligger det i bakgrunden och loggar knapptryckningar, email, chattar, hemsidor man besöker och skärmdumpar regelbundet vad datorn. Allting på ett sätt så det inte märks eller irriterar användaren. Detta kan man sedan titta på i realtid från en annan dator. Som bonus finns det dessutom en iPhone-applikation så man kan kolla loggarna medan man själv gör viktigare saker som att spela golf eller tar en öl med sina kompisar.
  • Neatdesk som är ett program för att hålla ordning på dokument som kvitton, visitkort och liknande. Man kör dokumenten i en scanner, sen ocr:ar den ut det viktiga ur den och gissar vad det handlar om. De hade dessutom stöd för att få ut grupper av kvitton som utgiftsrapporter och skicka in scannade visitkort rakt in i adressboken. Pluspoäng för att man kan printa dokument från datorn och få in dem i systemet också, mycket bra för kvitton för saker man köpt på nätet och liknande.

Inga kommentarer: