måndag, december 19, 2005

Sudoku - Djävulens chiffer

Redan på 1600-talet skapade den tyske filosofen och vetenskapsmannen Leibniz ett tankealfabet genom att använda ideer ur Torah. I detta alfabet kunde man koda meddelanden riktade direkt till människors undermedvetna. Detta utvecklade sedan den schweiziska matematikern och mystikern Leonhard Euler till sk Latinska Kvadrater. Dessa användes för att sända hemliga meddelanden i de innersta cirklarna hos europas frimurare. Det är dessa latinska kvadrater som är bakgrunden till det på ytan harmlösa spelet "sudoku".
Denna fluga som översköljt oss på senaste tiden handlar egentligen om kabbalistisk mytologi. Den principiella grunden för sudokun finns i tron på Torahs gudomliga ursprung. Spelets regler baseras på det hebreiska språkmönstret enligt den Gammantriska traditionen där varje bokstav tilldelas en siffra. Detta visste redan den brittiske ockultisten Aleister Crowley och han använde dem för att spå framtiden och komma i kontakt med andeväsen. Jag tycker det är oansvarigt att folk med sådan osedlig världsuppfattning skall få sprida sina förvridna budskap över oss och locka svaga själar i fördärvet.
Kabbalah har redan blivit en stor rörelse i USA där den andlige ledaren Philip Berg snärjt celebriteter som Madonna och Mick Jagger i sin djävulsdyrkarkult. Det är genom stjärnor som dessa som ungdomar lockas till kulten och ökande ockultism blir ett allt större problem på Amerikanska fastlandet.
Vad kommer härnäst, sudoku på skolschemat? säg stopp idag!

Inga kommentarer: