onsdag, november 22, 2006

The Beäst

Att synas i bruset kan vara lurigt. Vi har diskuterat namnet på en ny produkt de senaste dagarna. Det är väldigt lätt att döpa program och teknik till tomma ord som inte berör på något vis eller känns allmänt tråkiga. Faktum är att "Turtle" som vi säljer med en kaninlogotyp känns ganska spännande och leder till en del frågor och uppmärksamhet.
Vi experimenterade med namnet "The Beast" som ursprungligen kommer från när Magnus spånade namn i amerikanska myndigheternas register över gatuslang för knark. Tanken var att sälja in det hela med en riktig gammal god hårdrockslogotyp med kantigt typsnitt. För att krydda det hela la vi på Mötley Crüe-maner till lite prickar över vokalerna.
Faktum är att det vore kul att vara i en situation där man kan skicka ut en faktura på "THE BEÄST". Dessutom finns det oändliga möjligheter att spinna vidare på det hela. Tänk bara vilka grymma T-shirts med kitchiga motiv man kan göra, frågan är bara om man kan beställa dem urtvättade direkt från leverantören. En riktig hårdrockströja skall ju helst vara gråblek och söndertvättad.

3 kommentarer:

nix sa...

Imponerande lista, man börjar undra om det finns några ord öht som inte kan tolkas som knark.

Bäst var att Bamba är slang för marijuana och att Barbie är en depressant.

laserdavid sa...

Som icke-göteborgare har jag alltid tyckt ordet bamba varit knarkat, nu förstår jag varför.

Carl-Johan Sveningsson sa...

Hah, jag blev traumatiskt hånad när jag tyckte att bamba var ett löjligt ord, Göteborgarna använder ju inget annat för matsal.

Berbie är väl barbiturater helt enkelt? http://en.wikipedia.org/wiki/Barbiturate